Update investeringstraject

Project Verduurzaming & parasport

Geïnteresseerden hebben we 19 januari uitgebreid bijgepraat. Bij deze een update voor alle leden.

Onderstaand een overzicht van de investeringen zoals die tijdens de ALV besloten zijn en nu gepland en deels al in uitvoering zijn. Het tijdspad, zoals hieronder aangegeven is, mede afhankelijk van tegenwoordig onzekere levertijden. Bij een aantal acties hopen we op jullie inzet, hierdoor besparen we fors op de investeringen.

OmschrijvingStatusLeverancier
DakLevering week 12Siepdak
ZonnepanelenBesteld, levering maart/aprilCMS
WarmtepompBesteld: Levering in fases, zsmVan Diepe Klimaat comfort
Verwarming kleedlokalenBesteld, zsmEigen beheer
SysteemplafondLevering afhankelijk van plaatsing warmtepompVerhaag
Led verlichtingLevering afhankelijk van plaatsing systeemplafondEigen beheer
InvalidetoiletOfferte ontvangen, levering nog in te plannenVan Berlo
VloerLeverancier en levering nog te bepalen
Veiligheidsglas folieOfferte opvragen
TenuesLevering afhankelijk hoofdsponsor (september?)
BoilersOffertes opgevraagd, levertijd zeer onzeker
TafeltennistafelsAfhankelijk van financiering
GameWall & GameClipsAfhankelijk van ca. 100% subsidie

Tijdens de ALV van 30 september j.l. is er goedkeuring verleend voor deze investeringen. De totale investeringen minus de subsidies bedragen ca. € 80.000. Ca. € 45.000 wordt door onze penningmeester vanaf de spaarrekening beschikbaar gesteld. Voor € 35.000 zijn we op zoek naar financiering. Tijdens de ALV is goedkeuring gegeven voor een financiering van ca. € 50.000. Door de hoge administratieve last bij de aanvraag bij banken en de fors hogere rente die we aangeboden krijgen zijn we op zoek gegaan naar alternatieven.

Het bestuur stelt voor om de leden te vragen de benodigde € 35.000 te lenen aan TTV Seta.  Seta zijn we tenslotte samen. We verwachten dat we dit ook samen kunnen oplossen.

Een lening van een lid aan Seta wordt in 5 jaar afgelost. De rentevergoeding bedraagt 3,5 %, fors hoger dan rentepercentages die op spaarrekeningen geboden wordt. De penningmeester kan periodiek overgaan tot vervroegde aflossing. Uiteraard wordt alles in een officiële leenovereenkomst vastgelegd.

Indien gewenst kan de vergoeding ook via Vrienden van Seta-consumptie-munten plaatsvinden. Per € 1000 lening ontvang je dan 25 munten. Met de huidige koffieprijzen resulteert dit omgerekend in een nog hogere rente. Het moet niet mooier worden… 😊

Heb je vragen dan horen we het graag. Wil je al direct mee helpen om dit tot een succes te maken stuur dan een berichtje naar Hans Hagens via penningmeester@ttvseta.nl met daarin het bedrag dat je aan Seta wilt lenen.

Seta zijn we samen, bij voorbaat dank.

Groet,

Bestuur TTV Seta