Recreantencompetitie: Seta 3 sluit 2019 af met nederlaag

Vandaag was de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft, reden genoeg om weer eens wat punten te scoren. Hans werd nog even op de reservebank geposteerd en in zijn plaats kwam Rik even vanuit Barcelona opdagen en deed dat niet onverdienstelijk.

Sjaak opende tegen Marcel Scholte, de sterkste speler van Leudal, waar Sjaak niet tegenop kon. In 3 games waren al zijn dromen voorbij. Bianca tegen Niels Pomp werd ons eerste winstpuntje van de avond. Bianca streed als een leeuwin (afgekeken van de handbal dames) en perste er na het eerste gameverlies toch nog 3 overwinningsgames uit. Zelfs de hele familie van Bianca moedigde haar in de cruciale eindfase succesvol aan. Knap gedaan Bianca. 

Rik kon tegen Otto Geene aardig tegenspel bieden, maar dit was helaas onvoldoende om de winstpremie op te eisen. Jammer Rik. Toch een goed debuut! Peter, aangemoedigd door vader Jan Pekx, wilde Rieny Cauven over de knie leggen, maar dit ging echter precies andersom! Peter spartelde in 3 games naar het einde maar verloor.

Het gelegenheids-AB-dubbel (Rik/Sjaak) ging wonderbaarlijk goed. Soms heb je in het leven niet veel nodig om elkaar blindelings aan te voelen. Het werd de 2-de overwinning voor ons van deze avond. Het CD-dubbel (Bianca/Peter) begon goed, maar kon die lijn niet vasthouden. Helaas verlies.

Daarna kwamen er 2 prachtige partijen tussen Sjaak en Otto en Peter en Niels. Beide wedstrijden werden in de 5-de game beslist. En of de duvel ermee speelt, beide partijen werden met 12-10 door ons verloren. Zowel Peter als Sjaak waren heel dicht bij de overwinning, maar wat heb je eraan! Sjaak baalde nog het hardst, met 9-6 voorstaan en dan toch nog verliezen! Wel een beetje symptomatisch voor de hele 1-ste competitiehelft. Hopelijk wordt het in 2020 beter! Rik deed het tegen Marcel niet slecht, maar winst zat er niet in. Laatste partij van Bianca tegen Rieny was ook al geen vuurwerk. Bianca verloor helaas. 

De eindstand kwam hiermee op 8-2 verlies, hetgeen een slechte afsluiter van het jaar 2019 was. Toch lieten we in de kantine door barman Roger lekkere bitterballen aanrukken. Waren heerlijk Roger! Thx.

Nu hebben we een korte winterstop en op 9 januari 2020 starten we met frisse zin weer tegen Seta 4. Voor Seta is 2020 een heel mooi jubileumjaar, namelijk 60 jaar bestaan en 25 jaar in ons clubgebouw Stapvast. Beloofd een echt feestjaar te worden! 

Allen een sportief, gelukkig en vooral gezond 2020 gewenst!

Groetjes van Seta 3: Rik, Bianca, Peter, Hans en Sjaak.