Drie Setanen naar halve finale Nationale Jeugdmeerkampen

Afgelopen zondag mochten vijf Setanen deelnemen aan de landelijk kwartfinale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Via één of meerder voorrondes hadden Milan, Louis, Rick, Kenji en Kyra zich geplaatst voor het evenement in het Topsportcentrum in Almere.

Vooraf was de verwachting dat er drie deelnemers een goede kans zouden maken op de halve finales in februari in Nijmegen. Iedereen speelt tijdens de kwartfinale een zeskamp en daarvan gaan de beste drie naar de halve finales.

Louis en Milan zouden het heel zwaar krijgen en dat bleek ook. Ervaring opdoen was dus belangrijker dan de score. Milan kwam nog twee keer heel dicht in de buurt van een overwinning, maar beide jongens kwamen bij de pupillen niet verder dan de zesde plaats.

Kenji speelde ook bij de jongens pupillen. Na een wat moeizame overwinning in de eerste wedstrijd won hij de belangrijke tweede wedstrijd met 3-0 en was toen eigenlijk al zo goed als zeker van een plek bij de eerste drie. Vervolgens won hij nog twee maal en verloor hij zijn laatste partij. Met een tweede plaats plaatste hij zich zonder al te veel problemen voor de halve finales!

Rick is nog een jaartje jonger en speelde daarom bij de welpen. Ook hij won zijn eerste twee partijen, beide met 3-0 en ook daarmee kwam hij op de drempel van plaatsing. De volgende wedstrijd verloor hij nipt, maar door een overwinning in de vierde ronde was plaatsing bij de eerst drie zeker. Een hele krappe nederlaag in de laatste ronde betekende een derde plaats en dus mooi naar de halve finales! Goed om te zien dat hij ook tegen de hoger geëindigde spelers kans maakte om te winnen.

Tenslotte Kyra, spelend bij de meisjes kadetten. Doordat er een speelster uitviel bleven en slechts vijf over. Daarmee was de opdracht iets gemakkelijk. En Kyra maakte zich het ook heel gemakkelijk door de eerste twee wedstrijden meteen overtuigend te winnen en daarmee was ze al door. Ook de volgende wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen. In de laatste partij, om de eerste plaats in de poule, kwam Kyra met 2-0 in games en 6-4 in de 3e game voor. De verrassende eerste plaats was binnen handbereik. Helaas raakte ze het spoor vanaf dat moment bijster en ze verloor de wedstrijd toch nog. Een goede tweede plaats was het resultaat.

Al met al een goed resultaat voor SETA. Rick, Kenji en Kyra door naar de halve finales!