Voorronde Nationale Jeugdmeerkampen in Sevenum

Afgelopen zondag werd de (eerste) voorronde van de nationale jeugdmeerkampen gespeeld in Sevenum en Schimmert. De Sevenumse deelnemers kwamen (uiteraard) in Sevenum in actie.

Bij de jongens welpen plaatste Rick zich met een mooie 3e plaatst voor de volgende ronde: de plaatsingsronde op 6 oktober in Geleen. Hij moest twee sterke spelers van TTC voor zich laten, maar wist beide jongens goed partij te bieden. Hij won in de strijd om de 3e plaats van een Venrayse speler.

Levi, Jules en Finn speelde in dezelfde klasse als Rick. Ze konden menig fraaie wedstrijd spelen en wonnen er af en toe een. Uiteindelijk was dat niet genoeg voor een plekje bij de eerste vier en dan door te gaan naar de volgende ronde. Zeker wel een leerzaam toernooi. Zes wedstrijden in een korte tijd … best pittig om de concentratie vast te houden.

Bij de jongens pupillen speelde twee Setanen: Milan en Louis. In een poule van acht speelden ze veel leuke en spannende wedstrijden. Milan won zijn eerste zes wedstrijden waarvan zeker twee erg krap. Daaronder de winstpartij tegen Louis. Daarmee was Milan al geplaatst bij de beste drie, hetgeen een plaats in de volgende ronde betekende. De wedstrijd om de eerste plaats was een mooi spektakelstuk als afsluiter. Een zeer spannende vijfsetter eindigde ondanks een aantal matchpoints voor Milan toch net in een overwinning voor Lars uit Venray. Milan werd dus tweede.

Louis herstelde zich prima na twee nederlagen (tegen Milan en Lars) aan het begin. Hij ging met steeds meer vertrouwen spelen en wende aan het niveau en het fanatisme om hem heen. Hij won vervolgens vijf partijen op rij en werd derde! Een hele knappe en mooie prestatie.

Op 6 oktober spelen Rick, Milan en Louis samen met Kyra, die de eerste ronde vrij was, in Geleen om een plaats in de landelijke kwartfinale.